Seven Secrets to the Success of Steve Jobs

Mai blogunkban az Apple egyik alapítójának, Steve Jobsnak a sikerhez kapcsolódó titkaiba kaphatsz betekintést. Nézd meg a kisfilmet és oldd meg a hozzá tartozó feladatokat!
Ez a feladat Pre-Intermediate Intermediate szintnek felel meg és a végén megtalálható a megoldókulcs.



1 Watch the video twice and decide if the sentences are TRUE, FALSE or NOT INCLUDED IN THE VIDEO.

1.    Millions of people have taken flowers to Steve Jobs’ grave.
A)    True.        B) False        C) Not included in the video.

2.    To do something useful and valuable was the most important for Jobs.
A)     True.        B) False        C) Not included in the video.

3.    He graduated from college in 1972.  
A)    True.        B) False        C) Not included in the video.

4.    Only the exceptionally talented can take advantage of Jobs’ principles of success.
A)    True.        B) False        C) Not included in the video.

5.    First and foremost, you must be passionate about what you do.
A)    True.        B) False        C) Not included in the video.

6.    You must be able to word your vision not longer than a Twitter post.   
A)    True.        B) False        C) Not included in the video.

7.    It’s not advisable to streamline your product scale.
A)    True.        B) False        C) Not included in the video.

8.    Steve Jobs felt he could closely work with a maximum of six people.
A)    True.        B) False        C) Not included in the video.

9.    Steve decided to wear the same type of clothing every day because he loved jeans.
A)    True.        B) False        C) Not included in the video.

10.    ‘Kick start your brain’ means that you have to travel abroad from time to time.
A)    True.        B) False        C) Not included in the video.

11.    Spending a long weekend in the Four Seasons Hotel Jobs decided to make an Apple store resemble a hotel rather than a shop.     
A)    True.        B) False        C) Not included in the video.

12.    Having sold about 29M I-pads he also became interested in how to entertain their customers.
A)    True.        B) False        C) Not included in the video.

13.     Steve Jobs was a natural born and gifted presenter.
A)    True.        B) False        C) Not included in the video.

2 Watch the video from 5:44 and fill in the gaps with one word.

So how does all this relate to the rest of us, even if you are not the (14) _________ of a company.
‘You are being (15) ________ judged by how well you give a presentation, how well you communicate. Just to get that first job at a college and then next job and climb the career (16) ________.
Yet some of the genius of the Apple (17) ________ could be a bit sour, like Jobs’ famous (18) ________ and temper.
‘He was a very (19) ________ manager.’
Whatever his flaws Steve Jobs will be known as the (20) ________ visionary. So don’t feel bad, steal his secrets. Most likely he would (21) ________ that.
‘Good artists (22) ________, great artists steal.’
‘You may not want to change the world necessarily, but you (23) ________ change your little part in it. I think it’s a good exercise: “What would Steve Jobs do?” It’s (24) ________ when you start asking “What would Steve do?” – it’s a high bar to reach. But it’s (25) ________ reaching.’


KEY:
1. C     2. A     3. B     4. B     5. A     6. A     7. B     8. A     9. B     10. B     11. C     12. B     13. B

14. head     15. judged     16. ladder     17. co-founder     18. perfectionism     19. demanding    20. ultimate     21. expect
22. copy     23. can     24. tough     25. worth